سومين نشست از سلسله نشستهاي "تبيين ديدگاهها و مواضع شخصيتها، احزاب و تشكلهاي سياسي، ديني" از سوي نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران با حضور مرتضي نبوي و صادق زيباكلام برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين نشست در حالي برگزار شد كه با استقبال زياد دانشجويان همراه بود و تعدادي از دانشجويان به علت پر شدن سالن اجتماعات و اينكه امكان حضور در جلسه را پيدا نكرده بودند، مقابل درب اصلي دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه تهران حضور يافتند.
در آغاز اين جلسه مرتضي نبوي عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با طرح اين پرسش كه بحث انقلاب رنگي كه در انتخابات اخير مطرح بود، چگونه پديدهاي است؟ گفت: مبتكر اين بحث غربيها هستند كه در مورد دموكراسي و اين ارزش تاكيد دارند و آن را مهمترين ارزش امروز جهان ميدانند.
وي با اشاره به اينكه انقلاب اسلامي كه بر اساس آن جمهوري اسلامي ايران تاسيس شد، مردمسالاري ديني را مطرح كرد، افزود: جمهوري اسلامي ايران مردمسالاري ديني را به عنوان يكي از ابعاد برآمده از تفكر انقلاب اسلامي مطرح كرد و در قانون اساسي به عنوان اصل لايتغير معرفي كرد كه به رسميت شناختن راي مردم و ارزشهاي اسلامي تحت عنوان مردمسالاري ديني وجود دارد.
نبوي با اشاره به اينكه در بسياري از كشورهاي اسلامي ديگر با استفاده از الگوي اسلامگرايي فعاليتهايي ميشود، تصريح كرد: از مسير اسلامگرايي در كشورهاي اسلامي عدهاي به قدرت رسيدند و به نظر ميآيد اين پديده كه در ابتدا غرب به عنوان مروج آن بود در كشورهاي اسلامي استفاده ميشود و اين موضوع خوشايند غرب نيست و شاهديم كه چند سال گذشته در گفتوگويي كه بين هانتينگتون و گيدنز انجام شد، گيدنز از دموكراسي در همه كشورهاي دفاع ميكرد در حالي كه هانتينگتون مخالف آن بود؛ چون معتقد بود اگر دموكراسي اسلامگرايان روي كار آيد با منافع غرب تضاد دارد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: در سالهاي اخير شاهديم غرب پاتكي عليه دموكراسي مطرح كرد به اسم انقلاب رنگين كه به معني بطلاني بود بر مهمترين ارزشي كه غرب مطرح ميكرد. مثلا در انتخابات يك جريان كه بر اساس راي اكثريت راي ميآورد، عدهاي ديگر به نتايج انتخابات اعتراض ميكردند و بعد اردوكشيهاي خياباني شروع ميشد و سعي داشتند نتيجهي انتخابات را زير سوال ببرند و ناامني ايجاد كنند و اين اتفاقات را به جنبش اجتماعي تبديل كنند كه البته مورد حمايت غرب قرار ميگيرد و بدين ترتيب انتخابات و نتيجهي آن را كه بر اساس قاعدهي دموكراسي اتفاق افتاده بود رد ميكنند و كساني كه معترض بودند به اسم انقلاب رنگين با فشار اجتماعي و تظاهرات به مقصد خود ميرسيدند كه نمونهي آن را در گرجستان و برخي كشورهاي ديگر شاهد بودهايم.
نبوي اضافه كرد: به نظر من اين قبيل اتفاقات كودتايي است كه غرب عليه دموكراسي انجام ميدهد و در واقع پاتكي براي دموكراسي است؛ چرا كه وقتي ديد روش انقلاب اسلامي در كشورهاي اسلامي نيز به رسميت شناخته شده آنها را مغاير با منافع خود دانست.
به گزارش ايسنا، در ادامه صادق زيباكلام با اشاره به بخشي از صحبتهاي نبوي گفت: البته نميدانم آقاي نبوي ما را جزو دشمنان ميداند يا نه اما به نظر مشكلات جامعهي ما اين مطالبي نيست كه مهندس نبوي ميگويد. البته ترديد ندارم كه مهندس و همفكران ايشان واقعا به اين مساله معتقدند اما كاش فقط براي سرگرم كردن ما ميگفتند. متاسفانه فاجعه اين است كه واقعا به اين حرفها اعتقاد دارند كه ما با پيشرفتمان خواب خوش را از چشم غربيها ربودهايم.
اين استاد دانشگاه افزود: يكي از مباحثي كه مطرح ميشود بحث توهم توطئه است كه نسل اندر نسل مسوولين در ايران آن را مطرح ميكنند و مدعي هستند كه غرب دشمن ماست و هر پديدهي ناخوشايندي كه در كشور برايشان اتفاق ميافتد را وابسته به دشمن ميدانند. پس اين حرفي كه مهندس نبوي و همفكرانشان ميگويند حرف تازهاي نيست.
وي به ماجراي انقلاب مشروطه و تيراندازي به معترضين و غيره اشاره كرد و گفت: شاهديم در آن برهه مظفرالدين شاه ميگفت مشتي خائن بيوطن و آلت دست انگليس اين اعتراضات را راه انداختهاند. در زمان رضا شاه نيز همين اعتقادات وجود داشت كه اعتراضات از ناحيه انگليس هدايت ميشود. همچنين محمدرضا شاه نيز با تمام وجود معتقد بود انقلاب ايران كار آمريكا و انگليس است و دلايلي كه ميآورد اين بود كه باعث شده قيمت نفت چهار برابر شود، كشور را صنعتي كند و انگليس دارد انتقام ميگيرد، چون ما به آمريكا نزديك شدهايم و...
زيباكلام در ادامه توضيح داد: بعد از 26 دي 57 كه شاه از كشور خارج شد در تمام مصاحبهها معتقد بود كه اين انقلاب را آمريكا و انگليس به راه انداختند و درحال حاضر من نميدانم شاه در بهشت است يا جهنم!
اين استاد دانشگاه در ادامه بيان كرد: نميخواهم بگويم چوب چه چيز را ميخوريم و توهم توطئه ريشه در كجا دارد و چرا در كشورهاي ديگر اين موضوع مطرح نيست اما من معتقدم چون به طرز هولناكي در علوم انساني عقب هستيم، توهم توطئه وجود دارد. بايد بگويم كه علوم انساني باعث بيديني نميشود و متاسفانه در كشور ما علوم انساني آنقدر عقبمانده و بدبخت است كه محصول آن توهم توطئه است.
زيباكلام با اشاره به اين مطلب كه در دنيا بعضي از رخدادها به عنوان نقطهي عطف مطرح هستند، گفت: من تا قبل از 22 خرداد معتقد بودم اگر مجبور شويم چيزي را به عنوان نقطه عطف در تاريخ جمهوري اسلامي مطرح كنيم ميتوان از جنگ، پايان جنگ، عزل بنيصدر، 2 خرداد و 8 سال سازندگي ياد كرد، اما امروز با همهي وجود معتقدم هيچ كدام از اينها به پاي 22 خرداد نميرسند و بعدها در تاريخ مملكت نوشته ميشود و خواهيد ديد از 22 خرداد به عنوان مهمترين نقطه عطف جمهوري اسلامي ايران ياد خواهد شد.
وي با بيان اينكه انتخابات اخير با تبعات بسيار مهمي روبهرو بود، ابراز عقيده كرد: مهمترين و اولين نتيجه اين انتخابات آشكار شدن شكاف دولت و ملت بود؛ چرا كه تا قبل از آن پنهان ميشد اما از اين به بعد به روشني آشكار گرديد.
اين استاد دانشگاه افزود: سالها بود گفته ميشد مهمترين مساله بحث هستهيي، رويارويي با آمريكا و اين است كه بايد از حماس و حزبالله حمايت كنيم؛ در حالي كه تنها چيزي كه در اين انتخابات مطرح نشد بحث هستهيي بود و در مناظرهي موسوي و احمدينژاد يك چهارم بحث هستهيي بود. پس برخلاف آنچه كه گفته ميشود، بحث هستهيي مسالهي اصلي مردم نيست و موضوع مرگ بر آمريكا گفتن براي مردم خيلي مطرح نيست و متوجه شديم كه مشكل ما آزادي بيان، آزادي مطبوعات، اشتغال و فساد در حوزه اقتصاد است.
زيباكلام در ادامه به بخشي از صحبتهاي مهندس نبوي اشاره كرد و گفت: قبول دارم كه مهندس آدمي ارزشي و متدين است، پس رياكار نيست و اگر لازم باشد پشت او نماز ميخوانم اما كاش فكر ميكردم اين حرفها را براي شما ميزند و شايد آنوقت راحتتر ميخوابيدم اما متاسفانه مهندس نبوي به اين حرفها اعتقاد دارد كه ما خاري در چشم آمريكا و اتحاديه اروپا شدهايم. از ايشان ميپرسم به چه خاطر اين اعتقاد را دارند؟ آيا به خاطر صادرات و وارداتمان است كه تصور ميكنند ما خار چشم آمريكاييها و اروپاييها شدهايم؟
وي در ادامه افزود: پيشرفتهاي هستهيي، هوا و فضا، موشكها چه نتيجهاي خواهد داشت؟ و آيا اينها توانست اتحاد شوروي را حفظ كند و نگه دارد؟ پس اينكه براي خودمان دسته گل ميفرستيم باعث شده خيلي از چيزهايي را كه ميگوييم خودمان نيز باور كنيم.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامهي اين نشست، مرتضوي نبوي در پاسخ به صحبتهاي زيباكلام گفت: نميگويم حرفهاي زيباكلام خيلي بيربط بود اما ارتباطي به صحبتهاي من نداشت و بهتر بود ايشان به عنوان شخصي دانشگاهي، در حوزهاي كه من حرف زدم سخن ميگفت. پس به نظر من مطالب ايشان ارتباطي با عرايض من نداشت.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با تاكيد بر اين نكته كه ما به جمهوري اسلامي ايران افتخار ميكنيم، گفت: دلايل زيادي براي افتخار به جمهوري اسلامي ايران داريم و فكر ميكنم استاد زيباكلام بيش از همه دچار توهم توطئه است كه فكر ميكند ما ايشان را دشمن ميدانيم.
وي در ادامه به بيان وقايع تظاهرات چين پرداخت و گفت: 18 تير تا 23 تير و حوادث اخير همه توهماتي بود و هيچ اتفاقي نيفتاد و از شيوهي انقلاب رنگين استفاده نشد. اما سوال من از غرب اين است شما كه اينقدر بر دموكراسي تاكيد داريد چطور اين موضوع را در كشورهاي ديگر به رسميت نميشناسيد، به اين دليل كه منافع شما را تامين نميكند و شاهديم كه الجزاير و فرانسه به توپ بسته شد و از نيروهاي ارتشي براي نابود كردن افرادي كه بر اساس راي بالا آمده بودند استفاده شد.
نبوي با تاكيد بر اينكه بحث انرژي هستهيي و حزبالله لبنان در انتخابات اخير از موضوعات مطرح بوده است، گفت: به نظرم استاد زيباكلام فرصت نكردند بشنوند وگرنه اين موضوعات از مباحث مطرح بوده است و ما ركورد خوب هستهيي داشتيم و الگوي ايران باعث موفقيت لبنان و بحثهاي وحدت ملي لبنان شد و الان از طرفداران آزادي و استقلال هستند.
وي افزود: امروز ميبينيم الگوي انقلاب اسلامي و اسلامگرايي حتي يك كشور لائيك مثل تركيه را نيز تحت تاثير قرار داده است و دولتي كه در تركيه سر كار آمده براي اينكه افكار عمومي ملت خود را حفظ كند به اين نتيجه رسيده كه بايد از حماس و آرمان آزادي فلسطين دفاع كند. پس اين ديگر توهم نيست و امروز در دنيا روشن شده است جنايات رژيم صهيونيستي، انسانيت انسان را تحريك ميكند و اين موضوع در جامعهي بينالملل مورد قبول است كه اين رژيم جنايتكار است اما نميدام چرا استاد زيباكلام در اين رابطه هيچ حساسيتي ندارند و هيچ جايشان درد نميكند كه رژيم صهيونيستي اين همه انسان را بكشد. آيا بشريت مسالهي ما نيست و دموكراسي توهم است؟ پس اعتقاد دارم كه صحبتهاي آقاي زيباكلام ارتباطي به عرايض من نداشت.
به گزارش ايسنا، در ادامه صادق زيباكلام در پاسخ به نبوي گفت: براي من هم انسانها مطرحند اما من انسانها را فقط به لحاظ سياسي و ابزار سياسي نميدانم و همانقدر كه مسلمانان فلسطين برايم مهم هستند، مسلمانان چچن و همه دنيا برايم مهم هستند، اما براي شما و همفكران شما فقط بهرهبرداري سياسي مهم است.
وي با بيان اين اعتقاد كه «اصولگرايان افراطي تندرو خود را قيم همه چيز ميدانند»، گفت: اين دسته طوري رفتار ميكنند انگار كه جنگ و انقلاب همه به دست آنها اتفاق افتاده و 70 ميليون بقيه در جنگ و انقلاب نبودند و حق ديگران را به رسميت نميشناسند.
اين استاد دانشگاه در رابطه با اينكه انقلاب اسلامي در مورد ديگر كشورهاي اسلامي چقدر تاثيرگذار بوده است؟ گفت: تركيه و مالزي كه در انتخابات آنها مسلمانان پيروز شدند و اينكه چقدر تحت تاثير ايران اين اتفاق افتاده است جاي بحث دارد و ميتوان پرسيد اگر رفتار اصولگرايان تندرو تا اين اندازه قابل سرمشق بوده، چرا دانشجويان، نخبگان و 13 ميليون ايراني را تحت تاثير قرار نداده و چطور مسلمانان تركيه الهام گرفتند اما دانشجويان كشور خودمان خير؟
وي در ادامه با اشاره به اين نكته كه در مورد انتخابات حرف اساسي «اصولگرايان تندرو» بعد از 22 خرداد اين است كه غرب دموكراسي را قبول ندارد، توضيح داد: اصولگرايان تندرو معتقدند ما انتخابات كرديم و 24 ميليون راي آورديم و طرف مقابل 13 ميليون راي آورد. پس ديگر چرا زير قاعده بازي ميزنيد و شلوغ ميكنيد؟
اين استاد دانشگاه افزود: بعد از مطالعات زياد در زمينه انتخابات اخير به جاي مطمئني نرسيدم و اگر كسي به من بگويد ما در نتيجه انتخابات واقعا 24 ميليون راي آوردهايم من ميپذيرم، چون ممكن است اين اتفاق افتاده باشد و خيليها را ديدم كه به احمدينژاد راي دادند اما بدبختي من از آنجا است كه اگر كسي بگويد واقعا احمدينژاد راي نياورده است باز ميپذيرم، پس به من به عنوان يك الگوي علوم سياسي بخنديد كه شرايط به نحوي است كه نميتوانم بگويم كدام گروه حرف درست را ميزند.
زيباكلام در ادامه اظهار كرد: در همه انتخابات دنيا يك نهاد مستقل و معتبر مورد پذيرش مردم وجود دارد كه اگر بگويد تقلب شده يا نشده مردم ميپذيرند اما بدبختانه ما اين نهاد را در كشورمان نداريم؛ چون من اينقدر خلاف در مسائل سياسي از شوراي نگهبان ديدهام كه آن را باور ندارم و در انتخابات اخير نيز شاهد دفاع اين نهاد از احمدينژاد بوديم. پس آن را به عنوان نهادي مستقل نميشناسم.
وي با اشاره به اين مطلب كه بر اساس قاعده دموكراسي كسي كه راي ميآورد طرف مقابل بايد در برابر او سر تعظيم فرود آورد، تصريح كرد: اولين كسي كه به اوباما تبريك گفت مك كين بود و بايد بگويم كه ما به اندازهي افغانستان نيز دموكراسيمان توسعهيافته نيست و همچنين بايد تاكيد كنم كه آمريكا بيشتر از همه ميخواست زودتر اين غائله پايان يابد تا بالاخره با يك نفر روبهرو شود.
اين استاد دانشگاه خطاب به مهندس نبوي گفت: شما يك نهاد مستقل در جامعه ايجاد كنيد كه اعلام كند احمدينژاد واقعا 24 ميليون راي آورده است و تا وقتي كه نهادي مستقل و مورد اعتماد نصف به اضافه يك جامعه ايجاد نشود آدمها شك دارند. پس اين نهاد معتبر را ايجاد كنيد و مطمئن باشيد كه مردم ديگر به خيابانها نميريزند.
به گزارش خبرنگار ايسنا، در ادامهي اين جلسه، مرتضي نبوي گفت: خوشحاليم كه استاد زيباكلام سريعا تغيير موضع دادند و تغيير موضع ايشان را به او تبريك ميگويم. در حالي كه گفته بودند مساله حماس مطرح نيست.
زيباكلام در پاسخ به او گفت: لطفا حرف توي دهان من نگذاريد، من تنها گفتم كه از مسلمانان بهرهبرداري سياسي نكنيد.
به گزارش ايسنا نبوي ادامه داد: استاد زيباكلام بالاخره طرفدار مسلمانان ومظلومان فلسطين شدند. پس فكر ميكنم حمايت از آرمانهاي فلسطين و لبنان يك ارزش است كه قابل خدشه نيست اما اينكه بهرهبرداري سياسي از مسلمانان لبنان و فلسطين ميشود قضاوت روشن است و كساني كه در فلسطين و لبنان از حقوق خود دفاع ميكنند چنين برداشتي ندارند.
وي به استفادهي زيباكلام از لفظ اصولگرايان تندرو اشاره كرد و گفت: اينكه اصولگرايان تندرو حق ديگران را به رسميت نميشناسند به نظر من هركسي در ايران زندگي ميكند حق و حقوق قانوني دارد و شاهديم كه در انتخابات اخير عدهاي اعلام حضور كردند و به طور مثال در نماز جمعه هاشمي و روز قدس حضور يافتند و ابايي نداشتند كه روزهخواري كنند. همچنين با صراحت شعار جمهوري ايراني، نه غزه نه لبنان و مرگ بر روسيه را سر دادند. بايد بگويم كه ما حتي حقوق اينها را نيز به رسميت ميشناسيم و در جامعهي ما تحصيلكردههايي هستند كه جمهوري اسلامي و قانون اساسي و امام (ره) را قبول ندارند اما به هر حال بايد حقوقشان را طبق قانون رعايت كرد؛ در حالي كه آنها نيز بايد مطابق قانون رفتار كنند.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: در مورد انتخابات كشورمان بعضي جريانات سياسي شيوهشان اين بود كه نهادهاي قانوني را در صورتي كه قضاوتشان به نفع آنها نبود جانبدار و غيرمستقل معرفي كنند و اگر به سال 76 نيز مراجعه كنيم شاهديم كه شايعه شد مينويسيم خاتمي ميخوانند ناطق نوري. اما نتيجهي انتخابات طور ديگري رقم خورد. در حالي كه در آن مقطع نيز شوراي نگهبان حضور داشت و اين انتخابات اولين انتخابات در جمهوري اسلامي نيست بلكه ما 30 انتخابات را پشت سر گذاشتهايم كه در هر دوره اكثريت مجلس به دست راست يا چپ بوده و رياست جمهوري نيز به همين ترتيب. پس متاسفم جرياني آنقدر منافع گروهي برايش اهميت دارد كه اگر در انتخابات مردم به آن جريان راي ندهند نتيجهي انتخابات و نهادهاي قانوني را زير سوال ميبرد و معتقد است فقط بايد يك جريان در انتخابات راي آورد، پس به دست به دست شدن قدرت و تغيير نظر مردم اهميت نميدهد كه به نظر من اين اهانت به مردم است.
نبوي با اشاره به اين نكته كه مشاركت در سطح بالا در انتخابات اخير بيترديد است، گفت: همه شاهد مشاركت 85 درصدي بودند كه 2/13 درصد به موسوي و 5/24 درصد به احمدينژاد راي دادند و نظرسنجيها حتي در خارج از كشور قبل از انتخابات حاكي از اين مساله بود كه نسبت راي 2 به يك است.
وي در ادامه به اعلام آمادگي شوراي نگهبان براي رسيدگي به اعتراضات اشاره كرد و گفت: محتشميپور و موسوي لاري دو وزير كشور سابق بودند كه نامهاي را با تمامي موارد احتمالي تقلب در انتخابات تنظيم كردند اما آقاي موسوي آن را نپذيرفت و متاسفم كه اين منطق حاكم نبود كه بپذيرد بررسيها انجام شود.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين با ابراز تاسف از اينكه زيباكلام دموكراسي ما را با افغانستان مقايسه كرده است، گفت:به نظر من استاد زيباكلام از عرق ملي هم برخوردار نيستند و چوب حراج به نتايج انقلاب اسلامي و زحمات 30 ساله ملت ميزنند و آرزوي سرنوشتي مثل افغانستان را ميكنند. از زيباكلام ميپرسم آيا يادتان رفته است در آمريكا در زمان بوش پسر مجموع آرايش از رقيب كمتر بود اما دادگاه اعلام كرد كه بوش راي آورده و رقيبش پذيرفت و به او تبريك گفت.
وي در ادامه افزود: مردم كشورهاي ديگر كه نهاد مستقل دارند، آنقدر بلوغ سياسي دارند كه حرمت نهادها را نگه دارند و بايد بگويم كه اكثريت قاطع مردم ما نيز نتيجه انتخابات را قبول دارند. البته اقليتي هم هستند كه واقعيت دارند و تفكر امام (ره) و انقلاب اسلامي و قانون اساسي را قبول ندارند و حاضر ميشوند و شعار جمهوري ايراني ميدهند.
نبوي در ادامه خطاب به زيباكلام پرسيد موضعتان را نسبت به اين جرياناتي كه شعار جمهوري ايراني و نه غزه نه لبنان ميدهند روشن كنيد.
به گزارش ايسنا، صادق زيباكلام در جواب نبوي گفت: به اينجا نيامدهايم كه يكديگر را سين جيم كنيم و اگر قرار است اين اتفاق بيفتد من خيلي سوالها از شما دارم؛ اينكه چطور به خط امامي بودن اعتقاد داريد و به خاندان امام (ره) توهين ميكنيد؟ و چطور شماري از صديقترين، قديميترين و باارزشترين ياران امام (ره) را تار و مار ميكنيد كه از سال 42 با امام (ره) بودهاند و آنها را خانهنشين ميكنيد؟ و چطور با اين وجود هنوز ميتوانيد بگوييد به خط امام (ره) وفادار هستيد؟
زيباكلام در ادامه پرسيد: ميخواهم بپرسم جرم رمضانزاده و محسن ميردامادي چه بوده است كه بايد ماهها در زندان باشند؟ و بپرسم چرا وقتي 60-70 نفر در خانهاي دعاي كميل ميخوانند بايد دستگير شوند؟ اما نميخواهم شما را سين جيم كنم.
اين استاد دانشگاه گفت: من واقعا نميدانم احمدينژاد 24 ميليون راي آورده است يا نه، چرا كه اينقدر ادله له و عليه اين موضوع وجود دارد كه نميتوانم نظر قطعي دهم اما خوش به حال مهندس نبوي كه به اين راحتي اين موضوع برايش حل شده است و در مورد محتشميپور و موسوي بايد بگويم كه اينها پرونده گذشتهشان روشن است و نميشود آنها را به طاغوتي و ليبرالي و فاسدان بست و تخريب كرد.
زيباكلام در ادامه گفت: ميپرسم آقاي احمدينژاد چطور 24 ميليون راي آورد در حالي كه در آخرين انتخابات يعني سال 84 در مقابل هاشمي 17 ميليون راي آورده بود؟ كه با 10 ميليون راي هاشمي مجموع آرا 27 ميليون ميشد؛ درحالي كه در تير 84 واجدين شرايط 27 ميليون نفر نبودند و نزديك به 45 ميليون نفر ميشدند. پس حدود 20 ميليون در تير 84 به نشانهي اعتراض در انتخابات شركت نكردند كه البته معتقدم كارشان غلط بوده و باعث شدند احمدينژاد برنده شود.
وي اضافه كرد: اگر در نظر بگيريم كه 17 ميليون راي سال 84 احمدينژاد به دليل كارنامه درخشان چهار سالهي ايشان اين بار نيز به او راي دادهاند، اين سوال مطرح ميشود كه 7 ميليون اضافه آن از كجا آمده است؟ آيا از 10 ميليون راي هاشمي آمده يا از 20 ميليوني كه در اعتراض سكوت كرده بودند و در انتخابات حاضر نشده بودند؟
اين استاد دانشگاه در ادامه ابراز اميدواري كرد: اميدوارم نهاد يا دستگاهي مستقل انتخابات را مجددا بررسي كند؛ چون خيلي ادله از سوي هر دو طرف مطرح ميشود اما اشكال اينجاست كه نهادي مستقل براي بررسي آنها وجود ندارد. همچنين بايد بگويم كه من افغانستان و آمريكا را توي سر ايران نكوبيدم بلكه گفتم در افغانستان نهادي مستقل و قابل پذيرش مردم وجود دارد كه وقتي ميگويد در انتخابات تقلب نشده است دو سوم مردم ميپذيرند.
به گزارش ايسنا، در ادامهي اين جلسه، نبوي با اشاره به بحثهاي زيباكلام در مورد فساد حكومتي گفت: معتقدم مسالهي عدالت از دغدغههاي مهم مردم است كه در صحبتهاي زيباكلام مورد غفلت بود و احمدينژاد نيز در بين مردم به عدالتخواهي شناخته ميشود و در سال 84 وعده داد كه دست اشرافيگري را از كشور قطع كند و اين كار را انجام داد و كساني كه به عنوان پديدهي اشرافيگري شناخته ميشدند را معرفي كرد.
وي افزود: آقاي احمدينژاد چهار سال شبانهروز در مبارزه با فساد و در مسير عدالت تلاش كرد و مردم مشاهده كردند كه او در مسير مبارزه با اشرافيگري حركت ميكند و افرادي را كه جا خوش كرده بودند تغيير داد و اعلام كرد كه ميخواهد دستش را در لانهي زنبور فرو كند و به وعدهي خود وفا كرد. پس توانست با مردم ارتباط برقرار كند؛ چرا كه اكثريت جامعه به دنبال عدالت و مبارزه با فساد بودند و به اين نگرش راي دادند.
نبوي در ادامه با بيان اين نكته كه شكاف دولت و ملت در زمان احمدينژاد ايجاد نشده است و احمدينژاد توانست اين شكاف را ترميم كند، گفت: به علت اينكه احمدينژاد از جنس مردم بود و از قبل انتخابات رياست جمهوري نميخواست جيب خود و طرفداران خود را پر كند لذا با مردم پيوند برقرار و شكاف ملت و دولت را ترميم كرد.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: بعد از مناظرهي اول موسوي و احمدينژاد شاهد بوديم كه اين شعار مطرح شد كه موسوي كم آورده است و تعداد زيادي حتي از تيپ جوانان امروزي عكس موسوي را پاره كردند و عكس احمدينژاد را گرفتند. پس مقدار زيادي از آراي موسوي به نفع احمدينژاد ريخت و احمدينژاد ماهرانه موسوي را منتسب به اشرافيگري كه البته مورد حمايت آنها بود و عكس مشترك با آنها گرفته بود.
وي با ابراز تاسف از اينكه در اين انتخابات شكافي بين طرفداران آزادي و طرفداران عدالت ايجاد شده است، گفت: اين شكاف در جمهوري اسلامي بيمعني است؛ چون شعار ما استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي و نبايد بين طرفداران آزادي و عدالت شكاف ايجاد شود. پس روشن است به دليل عدالتخواهي احمدينژاد و مبارزه با فساد از سوي او آرا به او اختصاص پيدا كرد.
نبوي همچنين در رابطه با خانوادهي امام (ره) گفت: خانوادهي امام (ره) ميتوانند آدمهاي صالحي باشند و ميتوانند در مسير امام (ره) حركت كنند يا نه. البته در هر صورت حقوق آنها بايد رعايت شود.
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام همچنين با اشاره به اعترافات سعيد حجاريان گفت: سعيد حجاريان با صراحت گفت كه حرفهايش بدون فشار در زندان مطرح شده و معتقد است كه در مسير انحرافي قرار گرفته است.
نبوي در پايان با اشاره به مشاركت بالا در انتخابات اخير گفت: شاهديم كه در اين دوره همهي سياسيون حتي از خارج از كشور در انتخابات شركت كردند و كسي انتخابات را تحريم نكرد. پس سطح مشاركت نسبت به 24 ميليون راي احمدينژاد بالا آمده است.
به گزارش ايسنا، به علت استقبال زياد دانشجويان و عدم مطرح شدن سوالات آنها به علت كمبود وقت، قرار بر اين شد كه ادامهي جلسه به صورت پرسش و پاسخ هفتهي آينده با حضور مرتضي نبوي و صادق زيباكلام برگزار شود.